Anna-Kristiina Mikkonen

Blogi

Meillä taitaa olla sama suunta?

SDP julkaisi puolueen vaaliohjelman toissa lauantaina. Kärkihokemana nousi esiin: ”Meillä taitaa olla sama suunta.” Ensin mietin, että voihan, mikäs tämä jossittelu samasta suunnasta onkaan. Johan nuorisojärjestössäkin opetetaan, ettei kirjata tavoitteeksi, että jotain tulisi tehdä, vaan jotain tehdään.

Hokema oli kuitenkin tehokas. Se sai minut heti tarttumaan puolueen vaaliohjelmaan ja vaalivideon katsontaan. Kokonaisuuden osana saman suunnan tavoittelu, sai jo silmäni syttymään. Tämähän on oikeasti hyvä ja selkeä tavoite:
”Suomalaisilla on oikeus odottaa, että huomenna on paremmin kuin tänään.
Että tulevaisuus on parempi. ” Tämä on SDP:n tärkein tavoite. Meillä taitaa olla sama suunta. Muutos alkaa 14.4. Varmista sinäkin, että olet kyydissä mukana samaan suuntaan.

Uusi vuosi on tuonut ikäviä uutisia puoluejohdosta. Samaan suuntaan mennään linja kirkkaana, mutta entistä useammalla suulla. Jossain iltapäivälehden kolumnissa SDP:n tilannetta kuvattiin uhkana tai mahdollisuutena ja useamman vastuunottajan monikärkiohjuksena. Näinä aikoina SDP:n hyvä yhteishenki, joukkuepelaaminen ja porukka päättää meininki tekee meistä entistä vahvemman. Maarit Feldt-Rannan sanoin: ”Muista rakentaa onnea ja oikeudenmukaisuutta myös yhteiskunnassa.”