Anna-Kristiina Mikkonen

Yleinen

Tehdään yhdessä sopien, ei sanellen

Savonlinnan valtuuston puheenjohtaja, eduskuntavaaliehdokas Anna-Kristiina Mikkonen vaatii reilua työelämää – ”Tehdään yhdessä sopien, ei sanellen”

Savonlinnan valtuuston puheenjohtaja, eduskuntavaaliehdokas Anna-Kristiina Mikkonen vaatii reilua työelämää – ”Tehdään yhdessä sopien, ei sanellen”

 

Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen lähti SDP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi, koska ei voinut vain katsoa sivusta nykymenoa.

 

– Kuluvan hallituskauden eriarvoistava politiikka suututtaa. Asioihin voi ja tulee vaikuttaa ja haluan olla mukana vaikuttamassa, Mikkonen sanoo.

 

Yhteiskuntatieteiden maisteri ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri puhuu vahvalla kokemuksella myös koulutuksesta. Eduskunnassa hän haluaisi ensimmäisenä päästä vaikuttamaan koulutuspolitiikkaan ja maksuttomaan toiseen asteeseen.

 

– Oppivelvollisuusikää nostamalla 18 ikävuoteen turvaisimme kaikille nuorille yhtäläisen mahdollisuuden peruskoulun jälkeiseen tutkintoon. Tämä ehkäisisi nuorten syrjäytymistä. Nuorisobarometrin mukaan liian moni joutuu jättämään toisen asteen tutkinnon suorittamatta koulutuksen maksullisuuden vuoksi, Mikkonen linjaa.

 

Etelä-Savon maakuntahallituksen toisena varapuheenjohtajanakin toimivalla Mikkosella on laajat verkostot, kokemusta edunvalvonnasta sekä paloa vaikuttaa. Koulutuksen lisäksi ehdokkaan vaaliteemoissa korostuvat työ ja ympäristö.

 

– Tarvitsemme aidosti aktivoivaa työvoimapolitiikkaa, emmekä leikattujen porkkanoiden aktiivimallia. Työelämän tulee olla reilua. Tehdään yhdessä sopien, ei sanellen. Ympäristöstä on pidettävä huolta, jotta puhdas luonto säilyy tulevillekin sukupolville. Saimaan rannalla asuvana meidän on pidettävä huolta vesistöistämme. Puhtaan veden arvo nousee vielä kultaakin kalliimmaksi.

 

Tulevaisuudessa Mikkonen haluaisi nähdä Suomen johtavana huipputeknologian maana, jossa korkeatasoinen koulutus ja tutkimus vahvistaisivat yhteiskuntamme menestystä.

 

–  Suomi 2030-luvulla on monikulttuurinen, hyvinvoiva, puhtaiden vesien ja luonnon maa, jossa korkeatasoinen koulutus ja tutkimus vahvistaa yhteiskuntamme menestystä. Perusteollisuuden lisäksi Suomi on maailman johtava huipputeknologian maa. Palvelut on järjestetty kestävästi ja ne ovat kaikkien saavutettavissa lompakon paksuudesta riippumatta, Mikkonen visioi.

 

Omassa vaalipiirissä pikaista huomiota vaatisi Mikkosen mielestä liikenneinfra, mutta myös sotepalvelut.

 

– Sotepuolella tarvitaan pikaisesti muutosta päivystys- ja keskittämisasetuksiin, jotta palvelut saadaan aidosti turvattua alueellamme ja koko Suomessa, pitkien välimatkojen ja vesistöjen rikkoman maaston vuoksi.

 

SDP:n eduskuntavaaliehdokkaana Anna-Kristiina Mikkonen tarjoaa omaa osaamistaan yhteiseen käyttöön ja kannustaa äänestäjiä vaaliuurnille:

 

– Äänestä alueemme edustajaksi tulevaisuuden rakentaja, joka tekee työtä osaamisella, lujalla tahdolla ja suurella sydämellä. Kestävä tulevaisuus rakennetaan yhdessä ja kaikki pidetään mukana!

 

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä: https://demokraatti.fi/savonlinnan-valtuuston-puheenjohtaja-eduskuntavaaliehdokas-anna-kristiina-mikkonen-vaatii-reilua-tyoelamaa-tehdaan-yhdessa-sopien-ei-sanellen/